maandag 20 oktober 2008

D11

Hallo Allemaal!

Aangezien het bericht van morgen waarschijnlijk langer wordt, maak ik deze wat korter. Het zwembad lonkt namelijk! Er lonkt eigenlijk van alles! Jamba Juice, die ik nog steeds niet gehad heb!! Maar goed, golfen met meneer Hoogerhuis was echt heel gaaf! Leuke ervaring, ga over een paar weken nog een keer spelen en ga ook een keer met de man van mevrouw Britt spelen. Mevrouw Britt doet de administratie op de KLS. Dus ja, golfen houdt in ieder geval je contacten open! Heerlijk spel toch...

Maar goed, we zijn hier om te vliegen. Vanochtend ging de wekker om kwart over 3!!!! Met een slapend hoofd onder de douche gestapt, fruit gegeten en hup naar school. De printer deed het natuurlijk niet, dus daar moest ik even op wachten. D11 is trouwens je eerste check waarop bepaald wordt of je solo mag! Na je D11 heb je volgens je syllabus 14 uur gevlogen. Ik zit op 23: 1 uur over mijn syllabus heen omdat ik wat gare vluchten gehad heb en nog eens 8 uur DX (extra uren). Oftewel, het was echt rete spannend, want mocht je hem niet halen... Niet aan denken en gek genoeg ging dat erg goed. Ben niet echt gespannen geweest. Was de hele tijd rustig en heb eigenlijk heerlijk gevlogen.

Ik had me dan ook echt ziekelijk voorbereid wat resulteerde in S+ (S = standard en S+ is iedereen heel erg tevreden mee, S is goed en S- is balen) voor technical knowledge en memory items. Die oral van tevoren zat wel goed dus! Nu alleen nog vliegen. Vliegen was 's ochtends, dus eitje! Gaan met die hap. Ik kreeg nog een S+ op entering en leaving the traffic pattern. Procedures waren goed! Soms nog wat sloppy met hoogte en 1 landing was wat hard. Beetje jammer, net te hoog geflaird waardoor de energie uit het vliegtuig liep en ik wat hard op de baan kwam. Kan gebeuren. De volgende landing vervolgens weer S+ gevlogen, dus daar was de instructeur erg tevreden mee. Mooie S op mijn formulier met aantekening dat mijn 2de landing erg goed was!

De instructeur zei dat die DXen mij erg goed hadden gedaan, dat ik mijn solo's goed ging gebruiken en dat ik misschien zelfs wel wat voorlig. Mag ook wel na die uren, maar dan zijn ze dus niet alleen maar extra geweest! Nu doorgaan en mijn best doen. Morgen nog een pre-solo test inkoppen, want leren ben ik nog niet verleerd (die test hoeft trouwens niemand te doen, behalve de studenten van mijn instructeur... Vind ik één van de goeie puntjes van meneer Sundby. Ik heb er geen last van en het zorgt ervoor dat je er nog een keer voor gaat zitten! Je moet het toch weten!!).

Maaar in andere woorden. Ik ben helemaal happy, heb weer alle energie, alle zin en alle motivatie die een mens maar hebben kan. In andere woorden, het gaat helemaal goedkomen!! Lekker vliegen en morgen mijn eerste solo! Dan meer!

Liefs Gijs

Geen opmerkingen: