zondag 14 september 2008

Leren, onweer en tuben

Hallo Allemaal,

het wachten zit er bijna op. Mijn crewmaatje Tim en ik hebben te horen gekregen dat we dinsdag kunnen beginnen met vliegen. Aangezien de roosters pas 1 dag van te voren bekend gemaakt worden hebben we nog geen idee hoe laat, maar ik hoop vroeg, aangezien de turbulentie tot een minimum beperkt kan worden. Het is over het algemeen ook lekkerder om 's ochtends te vliegen. Dan hoef je het vliegtuig alleen maar uit te trimmen (krachten van je elevator afhalen (achterste horizontale stuurvlak) zodat je wat betreft neusstand van je vliegtuig je handen van het stuur kan halen) en kun je relaxt doorvliegen. In de middag, als het lekker opgewarmd is, is het veel onrustiger en moet je hard werken om je vliegtuig alleen al rechtuit te laten vliegen. Verder is het wat betreft luchtziekte wel handig als je een beetje vroeg kunt beginnen!

Dit is alleen nog ff afwachten. Verder ben ik op het moment procedures aan het doorlezen en checklisten uit mijn hoofd aan het leren! Dat is het makkelijkste in een vliegtuig en dat doen we dan ook! Lekker chairflyen en kijken waar alle knopjes zitten. Dat is het meeste wat ik tot nu toe gedaan heb. Je mag nog niks aanzetten, omdat je dan de batterij leeg laat lopen en dat is niet zo leuk voor de persoon die daarna de lucht in moet!

Naast het vliegen gebeurt er ook vrij weinig. Afgelopen dagen gegolfd en begin de baan hier onderhand een beetje af te breken:D Erg lekker om te merken dat het goed gaat! Dus dat kan alvast niet meer stuk. Een tijdje geleden alweer hebben we met een paar gasten zogenaamd getubed. Dan ga je in een band zitten en drijf je zodoende de rivier af! We hadden extra banden voor een koelbox en een soort van emmer waar droge spullen inmoesten en de koelbox zat vanzelfsprekend vol met allemaal lekkers en vooral een hoop water. Verder natuurlijk goed smeren en ik had mn t-shirt op mn hoofd gebonden. Het zag er niet uit, maar ben niet verbrand!

Verder zou je denken dat het hier nooit regent en dat het altijd lekker weer is. Door de warmte komt het wel voor dat er wat overontwikkeling is en dat veroorzaakt vaak mooie stormen. We hebben onderhand 1 redelijke onweersbui meegemaakt en een zandstorm. Die zandstorm leek op tv erger dan hij in werkelijkheid was, maar toch wel grappig om een keer mee te maken.

Uiteindelijk blijven we allemaal toch redelijk druk bezig. Vandaag was het de tweede keer dat we uit konden slapen. De drie nachten daarvoor waren kwart over 6, kwart over 5 en 10 voor 6 dat we naast ons bed stonden. Het onregelmatige van vliegen wordt er dus al vroeg ingeslagen. Maar dinsdag begint het dus echt! Dan komt het eerste echt boeiende berichtje!

Geen opmerkingen: