zondag 7 september 2008

Een paar dagen op weg!

Hallo allemaal,

we zijn nu al een paar daagjes in the US en het begint onderhand te wennen. De jet lag is wel redelijk over (ik word niet meer om 4 uur 's ochtends wakker, we gaan alleen nog lekker vroeg naar bed!) en in de hitte is het over het algemeen goed uit te houden.

De eerste week in Amerika is altijd voor een paar dingen. Ten eerste heb je benodigde dingen voor het vliegen: je moet verschillende formulieren invullen, fingerprints laten zetten voor de authoriteiten, je krijgt verschillende briefings, enerzijds over het leven in Arizona, anderzijds over het vliegen en je moet zorgen dat je je een beetje kan settelen. Dit betekent naast het vakantiegevoel dat we nu nog hebben, dat het redelijk saai begint. Het is veel wachten (dit blijft, sommigen zitten van 4 uur 's ochtends op het vliegveld, merken dat hun vliegtuig stuk is en wachten tot 10 uur op een nieuwe kist, horen vervolgens dat deze er niet is en kunnen weer lekker naar huis. Heel frustrerend!). We hebben alle administratieve dingen gehad. Het appartement is geregeld, ik mag hier gaan vliegen (je moet je inschrijven in één of ander Transport Security Adminstration (TSA) systeem en daar heb ik na een hoop moeite toestemming van gekregen om te gaan vliegen) en een echte 'police officer - golden bagde' heeft ons de regeltjes uitgelegd. We waren allemaal onder de 21, dus niet drinken, want dan ga je naar de gevangenis. Niet vechten, want dan ga je naar de gevangenis. Je gaat eigenlijk altijd naar de gevangenis! Dus niks verkeerd doen, dan komt alles goed.

De vliegbriefings zijn zowaar nog saaier. Er vliegen hier bij SATC (Sabena Airline Training Centre) namelijk Duitsers, Belgen, Indiërs en Nederlanders. Vooral de Indiërs zijn een groot probleem: ze weten nog niet zoveel. (Dit is overigens meer dan logisch. Hun opleiding zit anders in elkaar. Zij volgen geen les in India en de grondschool is dus het eerst dat ze krijgen). Oftewel, we kregen alle basics naar ons toegeworpen, terwijl we alles al wisten. Uiteindelijk hebben we er maar wat van gezegd en waren we erg snel klaar!

Dat is het wat betreft school. We staan soms vroeg op om klasgenootjes solo te zien gaan en op te wachten. Er zit hier een hele traditie achter die ik wel zal vertellen als ik zelf solo ga (if the time comes:P). Verder hebben we boodschappen gedaan in Walmarts zo groot als 4 keer de C1000 of AH bij ons thuis, al 1 keertje gegolfd, we hebben sinds gisteravond internet en we hebben een auto gekocht. Je leert hier snel hoe duur het leven eigenlijk is! Maar goed, moeten we maar aan wennen. De auto is een Olds Aurora. Ik ken het merk zelf ook niet, maar het is niet zo'n grote Amerikaanse slee, hij heeft maar een 3.1L V6 motor (anderen hebben een 6L V8 ofzo), dus rijdt voor Amerikaanse begrippen redelijk zuinig en verder net iets meer luxe dan een normale kar! Gisteren verzekering geregeld en dergelijke en we kunnen er nu dus zelf op uit! Voelt een stuk vrijer.

Hier is alles dus nog wel prima. Soms is het lastig dat je met meerdere in een huisje leeft. De ene is gezond, de ander een snoeper, de ene slaapt laat, de ander vroeg... Al met al een mooie uitdaging. Ze zeggen dat je elkaar op een gegeven moment gaat "haten", maar dat moeten we nog maar afwachten. We gaan vanmiddag tuben met een zootje (in een band met lekkers de rivier afdrijven), dus ben benieuwd. Volgend berichtje komt waarschijnlijk als ik eindelijk de lucht in mag! Daaag!

Geen opmerkingen: